Hírek

Csíkszerda koncertek a Néprajziban

Impressziók Ota Benga életéről 2017. nov. 17. - 2017. nov. 19.

Ismét a Néprajzi Múzeumban koncertezik a Csíkszerda kórus. A 2009-ben alakult, mára több mint száz aktív taggal működő különleges formáció Tóth Árpád karnagy vezetésével újragondolja a közös éneklés minden elemét. A koncertekre választott írott zenei anyag szinte csak eszköz a kórusban éneklés, az énekelve alkotás, a mindenkiben jelen lévő művészi önkifejezés csodájának megmutatására. A darabokat jelen idejűvé, élővé tevő improvizáció az egyéni alkotó szabadság megélése a közönséggel közösen. Az improvizáció teljes jelenlétet igényel az éneklőktől és a hallgatóktól egyaránt. Így teremt energiát. Egyszeri és megismételhetetlen zenei élményt.

IMPRESSZIÓK OTA BENGA ÉLETÉRŐL

november 17. 19.00 és 21.00
november 18. 18.00 (ifjúsági) és 20.00
november 19. 16.00 (gyerekbarát) és 18.00

A szombaton 18 órakor kezdődő előadást helyenként megszakítva, rövid magyarázatokkal kiegészítve hallhatják az érdeklődők, a kisgyerekeket pedig a vasárnap 16 órakor kezdődő koncertre várják.

A Csíkcsütörtök legújabb produkciója Ota Bengának, a XX. század első éveiben Kongóból elhurcolt és állatkerti látványosságként mutogatott bennszülött fiú rövid, tragikus életének állít emléket. A Csíkszerda kórusaitól megszokott kórusimprovizációs technikákkal feldolgozott és összefűzött különböző afrikai népdalok és afro-amerikai gospelek ezúttal nem ígérnek részletes történetmesélést – inkább impressziókat fogalmaznak meg mindannyiunk egyik legnagyobb félelméről, az otthontalanságról.

design: Vesztl Fanni

fotó: Gábor Sára

 

A Facebook esemény innen elérhető.

 

 

JEGYEK