Hírek

Publikációs felhívás a Tabula 25. évfolyamába

A Tabula 2024-es, magyar (1) és angol (2) nyelvű számaiba várunk kulturális antropológiai, néprajzi, muzeológiai, társadalomtudományi témájú tanulmányokat, beszámolókat. A szenior kutatók, múzeumi szakemberek mellett a folyóirat teret ad a pályakezdők, dok-tori hallgatók, fiatal kutatók bemutatkozásának, szakmai eredményeinek közlésére.


A folyóirat legfőbb célja a hazai antropológia kutatások bemutatása, illetve a nemzetközi kutatók jelentősebb eredményeinek közvetítése. Továbbá támogatjuk az olyan interdiszciplináris módszertani kereteken belül született munkák közlését, melyekben a néprajz, kulturális antropológia, muzeológia területén kívül a szociológia, történettudomány, iro-dalomtudomány, vallástudomány perspektívái, módszerei, kérdésfelvetései is helyet kapnak.


Kéziratokat különböző műfajokban várunk: esettanulmányokat, elméleti és módszertani cikkeket, fotóesszéket, beszámolókat szakkönyvekről, kiállításokról, konferenciákról, vitaindítókat, szakemberekkel folytatott interjúkat.


Jelentkezni témafelvetés vagy rezümé elküldésével lehet, melynek határideje: május 31.
A kéziratok leadásának határideje: augusztus 12.
A két szám megjelenésének várható ideje: 2024 év vége.
A kéziratok formai követelményei a folyóirat oldalán találhatók.
A témafelvetést és a kéziratot az alábbi e-mail címre kérjük elküldeni: tabula@neprajz.hu


A beküldött tanulmányok kettős vak lektoráláson esnek át. A kisebb terjedelmű írásokat a szerkesztőség két tagja nézi át. A témafelvetés alapján, a szerzővel egyeztetve a szerkesztőség javaslatot tesz a kézirat angol vagy magyar nyelvű közlésre. Angol nyelvű szám esetén vállaljuk a magyarul küldött kézirat lefordítását vagy szaknyelvi fordítóval való lektoráltatását.


Érdeklődve várjuk a megkereséseket, a jövőbeli közös munkát!


A Tabula szerkesztősége

JEGYEK