Múzeumpedagógia

Az égig érő fa és az állandó kiállítás - népmesék nyomában

Egy magyar népmese feldolgozása, az állandó kiállítás tárgyainak felfedezésével. 2013. szept. 1. - folyamatosan
Megtaláljuk-e a Magyar népmese sorozat egyik epizódjának szereplőjét, a kiskondást, A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállításban? A rajzfilm vizuális tartalmának és a kiállítás tárgyainak összevetése során kiderül, hogyan is néz ki a szűr és a suba, milyen is az égig érő fa és a hamuban sült pogácsa, milyen pásztorokat ismernek a gyerekek és közülük miért pont a kiskondásnak kell kiszabadítani a királylányt.

 

Mit üzen a mai gyerekeknek ez a régi mese? A rajzfilm vizuális tartalmának és a kiállítás tárgyainak összevetése során kiderül, hogyan is néz ki a szűr és a suba, milyen is az égig érő fa és a hamuban sült pogácsa, milyen pásztorokat ismernek a gyerekek és közülük miért pont a kiskondásnak kell kiszabadítani a királylányt. Mit üzen a mai gyerekeknek ez a régi mese?

Az órához kézműves-foglalkozás is választható.

A program elősegíti a társadalom- és természetismeret, földünk és környezetünk, a magyar nyelv és irodalom, nép- és honismeret, valamint a művészetek szemléletes tanítását, a közös játék a gyermekek kommunikációs képességének fejlesztését. A néprajzi ismeretek hozzásegítenek a népmesék világának jobb megértéséhez.

Időtartam: 60 perc
Belépődíj: 800 Ft/fő

Információ:
Koltay Erika múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 668 6614
Bodnár Kata múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 558 8022

Letölthető program

JEGYEK