Múzeumpedagógia

Kenyér, kolbász, puliszka - Étkezés régen

Milyen ételeket főzetek, milyenek voltak az étkezési szokások a falvakban? 2013. szept. 1. - folyamatosan
Milyen ételeket főzetek, milyenek voltak az étkezési szokások a falvakban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, közben a gyerekek maguk is kipróbálhatják a kézi gabonaőrlést, megvizsgálhatják közelről a gabonaféléket.

Hogyan művelték 100-150 évvel ezelőtt hagyományosan a földeket, milyen eszközöket használtak a különböző munkafolyamatokban? Miért kellett csendben vetni a gabonát és hogy került a karácsonyi abrosz a földekre? Mekkora kenyereket sütött a háziasszony és mit készítettek még a megtermelt gabonából? Hogyan és milyen eszközökkel dolgozták fel a tejet? Milyen tartósítási eljárások voltak? Nem csak az állandó kiállítás tárgyai segítenek a válaszok megtalálásában, hanem archívfilm-válogatás teszi érthetőbbé az egyes munkafázisokat.

Az órához kézműves-foglalkozás is választható.
A program elősegíti a társadalom- és természetismeret, földünk és környezetünk, a magyar nyelv és irodalom, nép- és honismeret, valamint a művészetek szemléletes tanítását.

Időtartam: 60 perc
Belépődíj: 800 Ft/fő

Információ:
Koltay Erika múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 668 6614
Bodnár Kata múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 558 8022

JEGYEK