Múzeumpedagógia

A pákászlegény útja ...

Zenés, mesés, táncos kiállítási vándorút a gyerekek aktív közreműködésével. 2013. szept. 1. - folyamatosan
Zenére, mesére felfűzött foglalkozás a Görömbő Kompánia közreműködésével, akik új műfajt teremtettek az oktatáshoz, neveléshez kapcsolódó interaktív, komplex műfajú programok között, Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese című programjukkal. A társulat tagjai zeneművészek és táncpedagógusok.

A teremről teremre vándorló pákászlegény megismerkedik a halászok, pásztorok, földművesek, molnárok, falusi mesteremberek életével, tárgyaival, míg végül párt választ magának, és megházasodik, majd párjával boldogan élnek, míg meg nem halnak. A gyerekek A magyar nép hagyományos kultúrája című kiállításban látott tárgyak megismerése közben maguk is szereplői lesznek a mesének. 

Az órához kézműves-foglalkozás is választható.
A program elősegíti a társadalom- és természetismeret, földünk és környezetünk, a magyar nyelv és irodalom, nép- és honismeret, valamint a művészetek szemléletes tanítását. A közös játék elősegíti a gyermekek kommunikációs képességének fejlesztését. A néprajzi ismeretek segítik a népmesék világának jobb megértését, a közös játék elősegíti a gyermekek kommunikációs képességének fejlesztését. 

Időtartam: 60 perc
Belépődíj: 60 000 Ft/csoport
Információ:
Koltay Erika múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 668 6614
Bodnár Kata múzeumpedagógus, +36 1 473 2439, +36 30 558 8022
www.gorombo.hu

Letölthető program

JEGYEK