Hírek

Etno Liget a Művészetek Völgyében

Idén a kerámia lesz a megújuló Néprajzi Múzeum interaktív közösségi terének főszereplője 2018. júl. 20. - 2018. júl. 29.

A megújuló Néprajzi Múzeum ezen a nyáron is felépíti interaktív közösségi udvarát, az Etno Ligetet, ahol bemutatkozik a múzeum készülő látványraktára!  Gyűjtemények, kiállítási tervek, kutatómunka, anyagismeret, mesterségek, közösségi alkotás, workshopok, dramatikus- és szimulációs játékok 10-18 óráig. Kerámiakultúra - kulturális sokszinűség mindenkinek!


Ízelítő a kihagyhatatlan programból:
Rendhagyó régészeti ásatás gyermekeknek és felnőtteknek egész nap!

Interaktív bemutatók, workshopok fazekasmester, keramikusművész és restaurátor szakember közreműködésével délutánonként.

Bizarr bazár - közösségi alkotás: 10 napon át a látogatók fantáziájára és kézügyességére hagyatkozva épül az formabontó alkotás, amelynek a múzeum új látványtárában is helyet szánunk.

Cseréptörés - dramatikus játékok mindenkinek!

Etno Gasztronómia! Az Etno Ligetben kipróbálunk néhány hagyományos ételt, amely nem születhetett volna meg a kerámia nélkül.

Interaktív kerámiaterünk  a muzeológusokkal és gyűjteménykezelőkkel együtt várja mindazokat, akik szívesen gondolkodnak együtt az emberiség egyik legősibb technológiája, a kerámiakészítés kérdéseiről a múzeumi és saját tárgyaik segítségével.

Részletes program

 

Kiadványok a témában

JEGYEK