Hírek

A koreai stílus

Hagyományos öltözék és lakás Szöulból

A Szöul Történeti Múzeum kiállítása a dél-koreai főváros történetét és modern mindennapjait teszi átélhetővé, megismerhetővé többek között a női és férfi öltözködés, a lakáskultúra változásán keresztül. 

Szöul több mint egy évezrede főváros, az ország, majd a világ minden részéből származó áruk gyűjtő- és elosztópontja és idegen kultúrák és civilizációk találkozási helye. A 19. század során egyre erősödtek a nyugatról érkező kulturális hatások, a 20. században pedig japán gyarmati uralom után háború pusztította a várost. Szöul óriási változásokon ment keresztül mielőtt a világgazdaságban és kultúrában most játszott szerepét betöltötte volna. 

A kiállítás célja, hogy megmutassa a találkozást a modern és a hagyományos között, felelevenítse Szöul tradicionális öltözeteinek és otthonainak szépségét, megvizsgálja a hagyományok tovább élését és kortárs megjelenésüket. Tárgyak, fotók, enteriőrök, viseletek bemutatásával egy olyan város életébe enged bepillantást, ahol a hagyomány és a kortárs kultúra stílusosan él egymás mellett. 

A kiállítás 2023. október 18. – 2024. február 18. között látogatható.

Kép: Hollye (Traditional Wedding). 1921. Szöuli Történeti Múzeum
Kép: Hollye (Traditional Wedding). 1921. Szöuli Történeti Múzeum

 

JEGYEK