Kiállítás

World Press Photo 2007

2007. szept. 22. - 2007. okt. 21.
A World Press Photo egy nonprofit független szervezet, amit 1955-ben alapítottak Hollandiában. Elsődleges célja, hogy támogassa és népszerűsítse a sajtófotósok munkáját. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát.


A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi az elmúlt év eseményeiből készült sajtófotóversenyét. Ez a legnagyobb és a legtekintélyesebb verseny a fotós újságírók között. A képek a legkülönfélébb kategóriákban mutatják be az elmúlt év legfontosabb és legmeghatározóbb eseményeit.


A 2006. év eseményeit bemutató 50. World Press Photo versenyre 124 országból 4448 fotós újságíró küldött riportképet. A kiállítás fotóit egy nemzetközi zsűri 78083 képből két hétig tartó mérlegelés után válogatta Amszterdamban ez év februárjában. A zsűrizés digitális formában történt, ahol 10 kategória díjait 58 fotóriporternek (angol, argentin, amerikai, ausztrál, brazil, dán, dél- afrikai, francia, holland, izraeli, japán, kanadai, kínai, mexikói, magyar, német, nigériai, norvég, olasz, palesztin, spanyol és svéd) ítélték.


 

A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több millió ember néz meg szerte a világon.

A World Press Photo 2007 utazó kiállítás magyarországi bemutatójának szervezője Révész Tamás (Herald Kiadó), a World Press Photo Nemzetközi Tanácsadó Testületének ügyvezetője.

Főszponzor: AXA Pénzügyi Biztonság

Szponzorok: MALÉV, Budapest Főváros Közgyűlés, Gazdasági Bizottsága, Dynamo Budapest, Herber Hausner Kft., Pharma Press, Artotel, Royal Netherlands Embassy

Médiapartnerek: Sprektrum TV GEO, MTI, Hvg, Heti Válasz, 168 óra, radiócafé 98.6

A World Press Photo hivatalos honlapja

Háromhavonta megjelenő, egész oldalas fotókat tartalmazó sajtófotómagazin az MTI-től.

 

 

 

 

 

 

 

 

JEGYEK