Kiállítás

World Press Photo 2015

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye. 2015. szept. 25. - 2015. okt. 25.
A World Press Photo független non-profit szervezet, célja az információ szabad áramlásának támogatása a sajtófotó és a dokumentarista fotográfia népszerűsítésén keresztül. A versenyre 2015-ben 131 országból 5 692 fotóriporter pályázott és a zsűri tizenhét nemzet negyvenkét fotográfusát díjazta. A díjazott fotókból rendezett kiállítás Magyarországon a korábbi évekhez hasonlóan a Néprajzi Múzeumban tekinthető meg.

Az év sajtófotója, 2014 Mads Nissen Dánia, Scanpix/Panos Pictures
Az év sajtófotója, 2014 Mads Nissen Dánia, Scanpix/Panos Pictures
A World Press Photo független non-profit szervezet, 1955-ben alakult, központja Hollandiában, Amszterdamban van. Célja az információ szabad áramlásának támogatása a sajtófotó és a dokumentarista fotográfia népszerűsítésén keresztül. Közel hat évtizede bővülő archívuma fontos része történelmünk vizuális megjelenítésének. A World Press Photo tevékenységei közé tartozik még az évente megrendezett multimédia-verseny, a különböző aktuális tematikájú kiállítások, és az évente szervezett Joop Swart Masterclass, amely az egyik legrangosabb sajtófotó oktatási program.

Hír, 2. díj, egyedi Massimo Sestini, Olaszország
Hír, 2. díj, egyedi Massimo Sestini, Olaszország

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye, díjnyertes felvételei egy utazó kiállításon vesznek részt 100 helyen a világ 45 országában. A kiállításoknak több millió látogatója van. A World Press Photo budapesti kiállítása harminckét éves múltra tekint vissza.

Természet, 2. díj, egyedi Ami Vitale, Amerikai Egyesült Államok
Természet, 2. díj, egyedi Ami Vitale, Amerikai Egyesült Államok

2015-ben 131 országból 5 692 fotóriporter pályázott. A beküldött 97 912 fotó értékelésével a tizenkilenc tagú nemzetközi zsűri tizenhárom napot töltött Amszterdamban és tizenhét nemzet negyvenkét fotográfusát díjazták nyolc kategóriában.

Kattintson a képekre további fotókért!

 

További információ:

www.worldpressphotohu.info
www.facebook.com/worldpressphotobudapest
 

JEGYEK