Hírek

Zenés programok

2017. dec. 2.

Kórus

 

Advent előestéjén. A Wekerle-telepi Szent József Kórus fellépése

December 2., szombat 18.00-18.30

A Kispest-Wekerle-telepi Munkás Szent József plébániatemplom kórusa rendszeres templomi liturgikus szolgálatot végez, a hagyományos egyházi ünnepekhez kapcsolódó szolgálat mellet hazai és külföldi fellépéseken is különleges atmoszférát teremtenek dalaikkal.  Advent előestéjén az alkalomhoz illő énekekkel a szíveket készítik elő, és a közönséget is bevonják előadásukba.

(Aula, földszint)

 

 

Koncertek

 

Concentus Consort Együttes: Adventi üdvözlet – napindító régizenei koncert. December 3., vasárnap 10.00-11.00

Az együttes reneszánsz jelmezben és korhű hangszerekkel adja elő műsorát. Nevében hordozza programját: a harmónia megteremtését a zenében és a zenén keresztül az emberekben.

(Aula, földszint)

 

Tárkány Művek: Magyar konyha támad

December 3., vasárnap 18.00-19.00

A Junior Prima díjas együttes világzenét játszik. Az időről időre megújuló zenekar a Kárpát-medence népzenéjét jazz, reggae, pop elemekkel házasítja. A tagok sok más formációban, projektben, illetve színházi előadásban vettek, vesznek részt. Olyan neves előadókkal játszottak együtt, mint Dresch Mihály, Frank London, Izraeli Filharmonikusok Ágoston Béla, Fonó Zenekar, Szalonna és bandája, Mique Montanaro, Vujicsics együttes. A zenekar negyedik nagylemeze 2016-ban jelent meg Magyar konyha támad címmel, amelyen saját szerzemények, illetve népzenei feldolgozások is helyet kaptak.

(Aula, földszint)

 

 

Táncházak

Balkáni kavalkád: bolgár, görög, szerb zene és tánc

December 2., szombat 19.00-21 óráig

Különleges zenés –  táncos programra invitáljuk a látogatókat bolgár dudások felvezetésével  és az idén 35 éves  Martenica Táncegyüttes közreműködésével. Először a „Ki mit tud?” című televíziós vetélkedőn tűntek fel lendületes zenével, tánccal, ám ezen az estén a táncosok rövid időre szerepet váltanak, zenészek lesznek,  és az ő zenéjükre (Martenica zenekar), megerősítve Wertetics Szlobodán profi játékával, táncolhatnak majd bolgár, görög és szerb horókat az érdeklődők.

A Martenica együttes és Tancclub ProLet tagjainak segítségével a táncolni nem tudók, de táncolni vágyók is bekapcsolódhatnak a közös produkcióba. A Balkáni táncházak kezdeteibe Nikola Parov zeneszerző, muzsikus és producer avat be. A görög táncházat Zeys és barátai vezetik.

(Aula, földszint)

 

Magyar táncház

December 3., vasárnap 19.00-20.30

A hagyományőrzés egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg is elismert modellje a magyar táncház módszer 2011-ben Az emberiség szellemi kulturális örökségének megőrzését célzó legjobb gyakorlatok UNESCO-listájára került mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje. Az élő zene, a közös tánc és éneklés öröme minden korosztályt megszólít és magával ragadhat. Különleges alkalmi formáció muzsikál és tanít ezen az estén. A zenekar prímása a Fricska együttes frontembere, Diriczi Zoltán, a brácsánál Szekeres Kriszta, a nagybőgőnél Szekeres Marcell. Utóbbi két muzsikus a Tápióvidék hírhedt bandájában, a Csuhaj Bandában kísér. Az est néptánc oktatója (aki egyben a hírhedt banda prímása is) Szekeres Péter. A mulatság dunántúli ugróssal kezdődik, teli vidámsággal, játékossággal, majd átruccanunk a közeli Szék városába, egy újabb hangulatos táncra, és ez még csak a kezdet!

(Aula, földszint)

JEGYEK