Hírek

Közkívánatra DEMÓ 2 - Digtális Edukációs Múzeumi Órák

Virtuális múzeumtúra a Nemzeti Összetartozás Napján

A 21 múzeum közreműködésével megvalósuló múzeumpedagógiai játékokkal, videókkal kialakított digitális oktatási napon több mint 13 ezren vettek részt május 18-án, a Múzeumok Világnapján, és ez a felhasználószám azóta csak emelkedik, a www.mozaikmuzeumtura.hu oldalán elérhető iskolai oktatást kiegészítő játékokat azóta is használják. A visszajelzések alapján, közkívánatra még az idei 2019/2020-as tanév végén meghirdetik a szervezők a DEMÓ 2. napot! A múzeumpedagógiai anyagok ezúttal a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁHOZ, június 4-hez kötődnek.


A gyerekek virtuális múzeumtúrájához még több és izgalmasabb múzeumi feladatot kapcsolnak, melyek megoldásaként egy DEMÓ TOTÓ-t kell kitölteniük. A feladatsort a Szervezők alakítják ki, átlagosan 10-10 perces múzeumi feladatokkal, játékokkal.

A múzeumpedagógiai feladatokban irodalmi, történelmi, földrajzi és művészeti feladványok is szerepelnek. Lesz itt szó a népzene rock-gitárjáról, arról, hogy mivel töltötték idejüket a pásztorok az Instagram előtti időkben, 2 magyar bátor repülőgép pilótáról, akik világrekordot felállítva átrepülték az Atlanti-óceánt. A diákoknak divatbemutatóval is készülünk a Kárpát-medence tájegységeinek jellegzetes viseleteiről, Petőfi évtizedekre elveszett dagerrotípiájának nyomába eredünk közösen és érdekességeket lehet majd megtudni a „Vörös térképről” is, amely az 1920-as trianoni béketárgyalásra készült el. Bepillantást engednek a Horthy-korszak társadalmi életébe is, abba, hogyan éltek akkor az emberek, mennyit kerestek, milyen szokásaik voltak, valamint híres magyar találmányokhoz – Rubik-kocka, golyóstoll, Eötvös-inga - kapcsolódó játékos feladatokat is megoldhatnak majd a diákok. Jocó bácsi, a program szakmai házigazdája pedig különleges videóval készül Trianon 100 éves évfordulójának történelmi összefüggéseiről.

 

A tematika és a feladatok innen érhetők el.

JEGYEK