Hírek

Alakítsd velünk intézményünk gyermek- és ifjúsági kiállítását!

Január 20-ig meghosszabbítjuk a beküldési határidőt

Készülő gyermek- és ifjúsági kiállításunk kapcsán pályázatot hirdettünk, amelyben Heroldnak, az egyfülű kis famalacnak a történetét kerestük. Rengeteg szép, kedves, vicces és izgalmas történet érkezett a weboldalunkra, ezért hogy minél többen részesei lehessenek a kiállításunknak, január 20-ig meghosszabbítjuk a feltöltési határidőt!

A Heroldról készült bemutatkozó videó és a pályázati felhívás alább látható. Minden kedves leendő látogatónkat arra budítjuk, hogy látogasson el az ifiki.neprajz.hu weboldalra és töltse fel Herold történetét, amelyet leírhat, lerajzolhat, lefesthet, eltáncolhat, vagy elénekelhet.

 

Az épülő Néprajzi Múzeumban önálló gyermek- és ifjúsági kiállítótér nyílik, amelynek létrehozásába a leendő közönséget is bevonjuk. Decemberben egy bekerülő tárgy történetét várjuk, de a név és kabalafigura megtalálásában is számítunk a látogatók közreműködésére.

A megújult Néprajzi Múzeumban olyan új kiállításokkal várjuk a látogatókat, mint az egyedülálló gyermek- és ifjúsági kiállítás. A tárlat tartalmi alakításában nagy szerepet kapnak a leendő látogatók, akiknek a kiállítással kapcsolatos döntésekbe is jelentős befolyásuk lesz.

Az indító kampányban egy tárgy történetét keressük. Herold, a malacfigura nagyon szeretne bejutni a múzeumba, azonban ahhoz, hogy ő is kiállítási tárgy lehessen, történetre van szüksége. A látogatók segítségét abban kérjük, hogy találják ki és meséljék el Herold lehetséges történeteit, majd töltsék fel az https://ifiki.neprajz.hu weboldalra. Műfaji megkötés nincs, rajzok, festmények, dalok, versek, novellák, mesék is érkezhetnek, melyeknek beküldési határideje december 31. Az első száz feltöltőt páros belépővel jutalmazzuk, amivel meglátogathatják a 2022-ben megnyíló új kiállításunkat, viszontláthatják alkotásaikat és Heroldot is.

További információkért látogasson el Facebook oldalunkra, vagy az https://ifiki.neprajz.hu weboldalra.

JEGYEK