Hírek

Húsvét a Néprajzi Múzeumban

Nagypéntektől húsvéthétfőig is nyitva a múzeum!

Hamarosan itt a húsvét! Hogy mivel készült a Néprajzi Múzeum? Programokkal, ajándékötletekkel és számos érdekességgel a húsvéti ünnepkör kapcsán.

Nagypéntektől húsvéthétfőig is tárt kapukkal várja a múzeum a látogatókat 10 és 18 óra között, különböző tárlatvezetéseket kínálva az érdeklődőknek. Megismerkednél a Néprajzi Múzeum legújabb, Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. időszaki tárlatával, szeretnéd jobban szemügyre venni a Kerámiatérben található tárgyakat, vagy megtudni a ZOOM c. kiállítás rejtelmeit? Erre mind lesz lehetőséged a húsvéti időszakban is!

Részletes információ itt. 

Ha húsvéti ajándékötletek után kutatsz, ne felejts el szétnézni a múzeum ajándékboltjában és könyvesboltjában, ahol többek között Balogh Ildikó népművész által, karcolásos technikával készített hímes tojást vásárolhatsz egyes, vagy hármas szettben, de kézműves technikádat is fejlesztheted a Néprajzi Múzeum húsvéti tojások tűnemezelő alkotódobozával. A tavaszi kiadványok online itt érhetők el. 

Az ünnep közeledtével szintén érdemes figyelemmel követni a közösségi média oldalainkat, ahol a húsvéti ünnepkör hagyományairól számos érdekesség található.

A húsvéti ünnepkör feldolgozásához pedig forrásul szolgál a Néprajzi Múzeum digitális anyaga, mely archív fotók, film, rajz valamint a műtárgygyűjtemény felhasználásával mutatja be az ünnepet.

JEGYEK