Kiállítás

Találkozások terei – Építészet és Design

2022. okt. 6. - 2022. okt. 30.

Különleges, többfunkciós térben rendezzük meg a fesztivál központi kiállítását. Az installációk szívében kialakított „Kürtő-tér” szakmai találkozási helyként fogadja be a workshopok, prezentációk, könyvbemutató és szakmai konferencia eseményeit, de lehetőséget nyújt személyes beszélgetésekre, jegyzetek, rajzok készítésére is. Találkozások terei – Építészet és design címmel nyílik kiállítás a Budapest Design Week központi helyszínén, a Néprajzi Múzeum új épületében. Személyes és közösségi találkozásaink terei állnak idei témánk fókuszában, amit többféle értelmezést felmutató, különböző funkciójú és léptékű építészeti alkotások tesznek átélhetővé. Egy-egy közösségi tér megalkotása egyben tervezői hitvallás is személyes és közösségi találkozásról, a térrel szemben támasztott fizikai, szellemi és transzcendens követelményekről. Sebestény Ferenc DLA kurátor koncepciója szerint a kiválasztott építészeti projekteket párhuzamosan design tematikájú tárgyi anyag kíséri Koós Daniella DLA formatervező művész, társkurátor válogatásában, mely az adott épülethez (városi térhez) kapcsolódóan lámpákat, a világítás térformáló hatásait, valamint találkozási tereink tárgyi környezetébe tartozó designtermékeket mutat be. A kiállítás építészek és designerek ajánlásaival együtt tárja a látogatók elé a termékeket. Október 6-án, a Budapest Design Week zárt körű nyitóestjén adják át a hazai kreatívipari szakma rangos elismeréseit, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat. A díjazottakat és a kiemelt pályaműveket bemutató tárlat a központi kiállítással párhuzamosan lesz látogatható.

fotókredit: Palkó György

A Budapest Design Week keretein belül megrendezett Találkozások terei c. kiállítás az alábbi jegyekkel látogatható: 

  • 2000 forintos időszaki jeggyel, vagyis a múzeumban mindekor érvényes időszaki kiállítási belépővel, illetve kapcsolt jegykonstrukciókkal (diák, nyugdíjas, all in, stb.)
    Online jegyvásárlás - Budapest Design Week - Találkozások terei; Kombinált jegy
     
  • 300 forintos szakmai belépővel: kizárólag a művészeti iskolák (általános, közép) diákjai – itt (is) szükséges igazolvány felmutatása. Ez a kedvezmény a Design Hét idejére érvényes. A fesztivál végével, a további nyitvatartás idejére, a mindenkor érvényes diákjegy megváltása szükséges.  Akik nem művészeti iskolába járnak, azoknak a múzeumban érvényes diákjegyet kell megvásárolni a fesztivál intervallumára is. 

Az alábbi szakmai szervezeteknek a kiállítás teljes nyitva tartása alatt érvényes a 300 forintos szakmai jegy:

  • MKISZ: Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége
  • MAOE: Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete
  • FISE: Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület
  • MOME: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói
  • MKE: Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói
JEGYEK