Kiállítás

A Budapest Design Week kiállításai

2023. okt. 5. - 2023. okt. 15.

BDW20 - A Budapest Design Week kamarakiállítása

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében 2004 óta évente megrendezett fesztivál két évtizedes története elkötelezett szerepvállalás a hazai kreatívipar területén, programsorozatával az innovációt, a fenntarthatóságot, a körforgásos gazdaságot, valamint a társadalmi érzékenység szemléletét igyekszik elmélyíteni, új megközelítésbe, kontextusba helyezni. A Budapest Design Week a hosszú évek során egyszerre vált igazodási ponttá, egy olyan platformmá, mely a designközösség bevonásával teret adott a designt és határterületeit érintő rangos szakmai eseményeknek, s egyben megnyitotta a nagyközönség számára a design-ökoszisztéma világát. A 2023. október 15-ig megtekinthető jubileumi nyitótárlat tisztelgés a két évtized alatt létrejött értékek, eredmények és a designközösség egésze előtt, Kárpáti Tibor illusztrátor által vizualizált adatokban és tárgyakban megidézve a designszcéna tevékenységének sokszínűségét.
 

A Magyar Formatervezési Díjat elnyert pályázók kiállítása

Idén 44. alkalommal került meghirdetésre a Magyar Formatervezési Díj (MFD) pályázata, melyre tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők egyaránt jelentkezhetnek. A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók alkotásaiból nyíló tárlat október 6. és 15. között látogatható a Néprajzi Múzeumban. A korábbi évekhez hasonlóan az idén kiállított pályamunkák is a hazai design kiváló, innovatív eredményeit mutatják be, amelyek a díjátadás napjáig nem nyilvánosak. A tárlaton a díjazott munkákon kívül a bírálóbizottság által elismerésre méltónak ítélt további alkotásokat is meg lehet tekinteni. A neves szakemberekből álló bírálóbizottság a pályázatokat olyan értékelési szempontokat figyelembe véve mérte össze, mint a formai minőség, a felhasználóközpontú kialakítás, a piaci versenyképesség, vagy épp a fenntarthatóság kritériumainak való megfelelés.
 

A Design Management Díjjal elismert szervezetek kiállítása

A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj immár 15 éve olyan szervezeteket  ismer el, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalást és a fenntarthatóságot is. Idén a díjazottakat a Budapest Design Week kiemelt eseményeként, a Néprajzi Múzeumban megrendezett tárlaton ismerheti meg a nagyközönség. A designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket négy főből álló szakmai zsűri választotta ki. A bírálóbizottság elnöke dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Az elismeréseket a Budapest Design Week rendezvénysorozat keretében, a Magyar Formatervezési Díj 2023. évi ünnepélyes díjátadó gálájával egybekötve adják át.

Az eredmények a díjátadás napjáig nem nyilvánosak.

 

Helyszín: Néprajzi Múzeum

A kiállítás megtekinthető: 2023. október 6-15. között a múzeum nyitvatartási idejében.

 

További információk, érdekességek:

Programok
mft.org.hu
facebook.com/magyarformatervezesidij

JEGYEK