Programok

MÉTA Matiné - MÉZESKALÁCSÜTÉS-SÜTÉS | Advent a Néprajziban

2023. dec. 3. 14:00 - 16:00

Az adventi időszak jeles napja Szent Miklós ünnepe. Miklós figuráját mézeskalács-ütőfákban is megformálták. Ki volt ő valójában? Miért ajándékozza meg a gyerekeket? Csak a nagy szakállú, piros ruhás Mikulás járta a házakat, vagy más alakban is feltűnt?

A karácsony elképzelhetetlen mézeskalács nélkül. Látogatóinkat 2 db ünnepi mézeskalácsuk megsütésében Seregély Mirtill mézeskalács-készítő vezeti. Az ünnepi mézeskalácsokat kortárs hazai mesterek faragta mézeskalács-ütőfákkal mintázhatják meg, amely a legrégebbi mézeskészítési technika.

A mézeskalácsillat mellett az adventi ráhangolódást Gulyás Anna, a HolddalaNap zenekar énekese, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa és Szlama László, a Népművészet Ifjú Mestere, a Zeneakadémia koboz- és citeratanára segíti. Muzsikával fényesítjük advent gyümölcseit, hogy aranyalmaként guruljon az ünnep a szívünk közepébe!

A programokra 14.00 – 16.00, 16.00 – 18.00 óra közötti időpontokra lehet jegyet vásárolni, online vagy a pénztárakban. A foglalkozások létszáma korlátozott.

Online jegyvásárlás

Kérjük kedves látogatóinkat, hogy pontosan érkezzenek a programra!

 

*MÉTA MATINÉ = egy lehetőség, hogy töviről-hegyire, alkalomról alkalomra, egyre jobban megismerjétek és élményekkel béleljétek ki a Néprajzi Múzeum kiállítási tereit.