Programok

Méta Matiné

2022. okt. 8. 10:30 - 12:00

Játékos csatangolások a Néprajzi Múzeum kiállításaiban gyerekeknek és/vagy kísérőiknek 5 alkalmas sorozatban. Vegyetek részt párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt múzeumpedagógiai foglalkozásainkon kéthetente szombaton

 

GYEREKEKNEK (nagycsoport- alsó tagozat):

Ki lesz az én barátom?  

„Vannak, akik a pihe-puha otthoni ágyikójukból vígan pattannak ki, hogy egy ismeretlen kaland felé induljanak. Izgatottan várják, hogy új barátokra leljenek és olyan játékokat ismerjenek meg, amiről még soha előtte nem hallottak. De mi van akkor, ha valakinek nem olyan egyszerű az új környezetbe való beilleszkedés?     

Nálunk például akad egy tárgy, aki úgy tűnik, nem szereti annyira a változásokat… aki amióta megérkezett hozzánk a múzeumba, folyamatosan szepegve szipog a hüppögés mellé. Nagyon el van szontyolodva és nem mondja el a felnőtteknek, hogy mi bántja. Így most a gyermekekhez fordulunk segítségért: abban bízunk, hogy ŐK – mint a barátkozás és a mókázás mesterei - képesek lesznek felvidítani a búslakodó lakónkat.”

A foglalkozáson drámapedagógiai módszerekkel, a gyerekek saját közösségi tapasztalataiból, szocializációs helyzeteiből kiindulva, játékosan közelítünk a kiállítás „megérkeztünk” témájához, és a kiemelt tárgyak egyedi történeteihez.  
Helyszín: Megérkeztünk! c. kiállítás 

 

FELNŐTT KÍSÉRŐKNEKMÉTA séta 

A MÉTA sétán résztvevők megismerkedhetnek a Néprajzi Múzeum architektúrájával és különleges építészeti megoldásaival, a kiállítások érintése nélkül.  

 

A program maximum 15 gyermeket és 15 kísérőt tud fogadni.

Az előzetes jegyvásárlás biztosítja a részvételt.

Helyszínen: Dózsa György út 35., Jegypénztár

Online: Jegyvásárlás | Néprajzi Múzeum (neprajz.hu)

 

Gyermekeknek: 

MÉTA MATINÉ jegy – 1 alkalom: 1700 Ft  

MÉTA MATINÉ bérlet – 5 alkalom:6 800 Ft   


Kísérőknek:  

MÉTA MATINÉ jegy – kísérőknek - 1 alkalom:2550 Ft  

MÉTA MATINÉ bérlet – családoknak (1 kísérő + 1 gyerek) – 5 alkalom: 15 000 Ft  

 

Találkozópont: Néprajzi Múzeum
(Budapest 1146, Dózsa György út 35.) Hősök Tere felőli bejárat, recepció 

JEGYEK