Programok

Méta Matiné

2022. nov. 5. 10:30 - 12:00

Játékos csatangolások a Néprajzi Múzeum kiállításaiban gyerekeknek és/vagy kísérőiknek 5 alkalmas sorozatban. Vegyetek részt párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt múzeumpedagógiai foglalkozásainkon kéthetente szombaton

 

GYEREKEKNEK (nagycsoport- alsó tagozat): 

Dömötörözés

A nagysikerű Dömötör-napi mulatságunkat követően szeretnénk ezen a hétvégén közösen Dömötörözni egyet utoljára az évben. 

Amikor már nem kedvez az idő a kint tartózkodásra, amikor hideg szelek jelzik a tél közeledtét, akkor szokott "Dömötör juhászt táncoltatni". A birkapásztorok mulatságának jeles napját táncos‐, énekes játékokkal, és a múzeum tárgyainak meséivel idézzük meg. 

Helyszín: MÉTA tér és a kiállítóterek

 

FELNŐTT KÍSÉRŐKNEK 

Rakj rendet!

Szülők szájából sokszor elhangzik a "rakj rendet" felszólítás. Most fordul a kocka! A rendrakás helyszíne a Néprajzi Múzeum rendhagyó kiállítása a ZOOM, amely a minket körülvevő tárgyakat segít különleges nézőpontokból érzékelni, értelmezni és rendszerezni. A kiállítást összekapcsoljuk egy frissen nyílt időszaki kiállítással, a Székátiratokkal, ahol egy hagyományos mégis formabontó tárgycsoporttal találkozhatunk. Vajon ott is rendet kell tenni? 

Helyszín: Zoom és Székátiratok  

 

CSALÁDI MÉTA

Mi a szék? 

A családi délelőtt során a kiállításokban és a múzeum épületében található ülőalkalmatosságok felkutatásával, összegyűjtésével, majd elemzésével kezdjük meg a kísérletet, hogy megpróbáljuk megfogalmazni, hogy mi is a szék és mire használjuk. Egyszerűnek tűnő feladat, de sok kihívást tartogat. A Székátiratok című kiállításban székeket tervezünk, majd makett formájában kivitelezzük ötleteinket. 

 

(A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül megvalósuló programok)

 

A program maximum 15 gyermeket és 15 kísérőt tud fogadni.

Az előzetes jegyvásárlás biztosítja a részvételt.

Helyszínen: Dózsa György út 35., Jegypénztár

Online: Jegyvásárlás | Néprajzi Múzeum (neprajz.hu)

 

Gyermekeknek: 

MÉTA MATINÉ jegy – 1 alkalom: 1700 Ft  


Kísérőknek:  

MÉTA MATINÉ jegy – kísérőknek - 1 alkalom:2550 Ft  

Találkozópont: Néprajzi Múzeum (Budapest 1146, Dózsa György út 35.) Hősök Tere felőli bejárat, recepció