Programok

Fesd meg saját motívumodat! Butellák régen és most

Előadás és workshop Monori Anita porcelántervező művésszel és Bodnár Kata muzeológussal 2023. nov. 25. 10:30 - 13:00

A program időutazásnak ígérkezik a tradicionális és modern pálinkás butellák világába. 
Bevezetőként Bodnár Kata muzeológus mini tárlatvezetésén ismerkedhetnek meg a résztvevők a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében található tradicionális pálinkás butykosokkal, illetve ihletet gyűjthetnek a workshophoz is, amelyen majd elkészíthetik a saját tervezésű díszítéseiket a porcelán pálinkás poharaikra. 
 
A téma modern átiratáról, Monori Anita porcelántervező művész/designer fog vetítéssel egybekötött előadást tartani, aki az Etnoshopban is megvásárolható pálinkás készleteiről és zseb palackjainak létrejöttéről fog mesélni. 
Hogyan készültek ezek a kortárs porcelán design tárgyak? Milyen egy öntőforma? Milyen tervezési lépések vannak? Hogyan kapcsolható össze a modern technológia a kortárs kerámia készítéssel? Hogyan készülnek a minták és díszítések? - Ezekre az izgalmas kérdésekre is válaszokat kapunk majd. 
 
Az előadáshoz kapcsolódó workshop alatt, pedig megismerkedhetünk olyan máz feletti dekorációs technikákkal, mint a stencil festés, stuffolás, tollal és ecsettel díszítés. A tervező által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharakra a résztvevők megtervezhetik és megfesthetik a saját mintáikat, melyekhez inspirációként a múzeum műtárgyai és az azokon szereplő motívumok szolgálnak. A workshopon egyszerűen, sütőben égethető festékeket fogunk használni. 

A belépőjegy ára: 8900 ft, mely tartalmaz 1 pár (2 db) - a művész által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharat, a dekoráláshoz szükséges festékeket és az eszközöket, valamint a Monori Anita és Bodnár Kata által tartott vetítéssel egybekötött előadást és mini tárlatvezetést. 

Jegyvásárlás

A program 10 éves kortól ajánlott. 

JEGYEK