Programok

PedAgóra

2022. máj. 24. 10:00 - 2022. jún. 30. 17:00

Megújult, különleges kiállító- és közösségi tereink alkalmasak rá, hogy sokrétű helyszínné váljanak, ahol lehetőség van arra, hogy olyan foglalkozásokat és programokat szervezzünk, amelyek által jobban megismerhetjük a bennünket körülvevő világot, társadalmunk sokszínűségét, illetve a közvetlen- és tágabb környezetünkben élő embereket és kultúrájukat. 

Szeretnénk megmutatni a pedagógusok számára gazdag gyűjteményeinkből rendezett nagyszabású kiállításainkat, különböző közösségi találkozásoknak lehetőséget adó tágas, otthonos tereinket, bemutatni az általunk tervezett múzeumpedagógiai- és szakmai programokat, foglalkozásokat, együttműködési lehetőségeket. 

Ezért olyan, kifejezetten a pedagógusok igényeihez igazított alkalmakra hívjuk és várjuk önöket, ahol lehetőségük lesz a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusaival együtt egy átfogó épületbejárásra, különleges tárlatvezetésre és beszélgetésekre. Ahol kollégáikkal együtt elmondhatják, hogy egyes tantárgyakhoz milyen típusú foglalkozásokkal, programokkal tudnánk segíteni munkájukat, illetve, milyen együttműködések mentén tudnánk közösen gondolkodni. 

Egy-egy ilyen alkalomra olyan tantestületeket, pedagógus kollektívákat, vagy kisebb csoportokat várunk, akik érdeklődnek a Néprajzi Múzeum gyűjteményei, múzeumpedagógiai foglalkozásai és egyéb kulturális programjai iránt, akik szívesen lennének a jövőben osztályaikkal, csoportjaikkal gyakori látogatói múzeumunknak. 

Az ingyenes alkalmakra május 24-től június 30-ig van lehetőség, nyitvatartási időben, előzetes időpontegyeztetést követően. Jelentkezésüket a muzeumpedagogia@neprajz.hu e-mail címre várjuk. Kérjük, levelükben írják meg, hogy mely időpontban, hány fővel érkeznének, milyen korosztályt és milyen tantárgyakra tanítanak, illetve azt is, hogy mennyi időt tudnak a programra szánni. Terveink szerint egy-egy alkalom minimum 60 percet venne igénybe, de ha idejük engedi, ennél több időre is szívesen látjuk önöket. 

JEGYEK