Diákpályázat

Pályázat Magyarországon élő koreai gyerekek számára

 

A pályázat lezárult, a linkre kattintva  néhány pályamunkába tekinthetnek be:

Pályamunka 1
Pályamunka 2
Pályamunka 3
 

* * *

Letölthető pályázat angol nyelven

Letölthető pályázat koreai nyelven
 

A Néprajzi Múzeum Egy napom – Fotók Magyarországról című kiállítása 2022. nyarán látható a szöuli Történeti Múzeumban. A tárlathoz kapcsolódóan Magyarországon és Dél-Koreában fotó-, és videópályázatot hirdet a Néprajzi Múzeum, a Szöuli Történeti Múzeum, a budapesti Koreai Kulturális Központ és a szöuli Liszt Intézet (- Magyar Kulturális Központ).

A jelenleg Szöulban, majd 2023. év januárjától a Tegui Bangjja Yugi Múzeumban látható kiállítás három magyar fiatal egy napjának történetét mutatja be. Egyikük 1936-ban, ketten pedig napjainkban töltik iskolás éveiket.

Jelen pályázat célja, hogy megismerjük egy mai koreai diák iskolás napját Dél-Koreában és Magyarországon.
 

A pályázat részletei:

A pályázat 10-14 éves Magyarországon élő koreai gyermekek számára szól.

Témája egy hétköznap fontosabb eseményeinek a rögzítése fotósorozattal, vagy szerkesztett videóval. Az ébredéstől, minden fontos történésen át egészen a lefekvésig.

A fotók darabszáma szabadon választható, de kérjük őket egy tablóra összerendezni (Feliratokkal, rajzokkal is kiegészíthető, de nem feltétel). Ez lehet papíralapú kollázs vagy digitális szerkesztésű anyag.

A videó időtartalma maximum 1 perc, formátuma MP4, vagy időzített PPT. A szerkesztett anyagot kommentár nélkül kérjük. (Feliratot, zenét lehet rátenni, de nem feltétel.)

Beküldendő egy darab szerkesztett tabló fotója, vagy egy 1 perc hosszúságú videóanyag. A pályázó neve, életkora, iskolai osztálya, iskolájának neve és a lakhelye.

A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük elküldeni: muzeumpedagogia@neprajz.hu

A pályázat beérkezésének határidejét meghosszabbítottuk: 2022. október 30.  2022. november 20.

A pályázaton eredményesen szereplők családi belépőket nyernek a Néprajzi Múzeumba és múzeumi ajándékcsomagban részesülnek. A pályázat résztvevőit december 4-én várjuk a Néprajzi Múzeumba, ahol ünnepélyes keretek között vehetik át díjaikat.

A pályázó személyes adatait az Adatvédelmi jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. A pályázó részvételével hozzájárul, hogy benyújtott anyagát a Néprajzi Múzeum és a Szöuli Történeti Múzeum közzé tegye.

További információ: Koltay Erika, koltay@neprajz.hu
 

***

The Museum of Ethnography's exhibition Story of My Day – Photos from Hungary at the Seoul History Museum runs through summer 2022. In conjunction with the exhibition, the Museum of Ethnography, the Seoul History Museum, the Korean Cultural Centre in Budapest and the Liszt Institute (- Hungarian Cultural Centre) in Seoul are launching a photo and video competition in Hungary and South Korea.

The exhibition, which is currently on display in Seoul and will be on display in Daegu Bangjja Yugi Museum from January 2023, tells the story of a day in the life of three young Hungarians. One of them in 1936, two of them in the present day.

The aim of this competition is to explore the school days of a contemporary Korean student in South Korea and Hungary.

The application is open to Korean children with Hungarian residence permit from the age of 10 to 14.

***

민족학박물관에서 기획한 <나의 하루 이야기-헝가리에서 온 사진>전시가 2022년 여름 동안 서울역사박물관에서 개최되었습니다. 전시와 연계하여 민족학박물관, 서울역사박물관, 주헝가리 한국 문화원, 그리고 주한 리스트 헝가리 문화원은 <나의 하루> 사진/비디오 공모전을 개최합니다.

9월 12일까지 서울역사박물관에서 개최되고, 2023년 1월부터 대구 방짜 유기 박물관에서 순회전을 갖게 될 이번 전시는 세 명의 헝가리 아이들의 하루를 사진으로 보여 줍니다. 그 중 한 명은 1936년, 그리고 두 명은 2021년의 모습을 담고 있습니다.

이번 공모전은 한국과 헝가리 아이들의 학교 생활을 탐색할 수 있는 좋은 기회가 될 것입니다. 

이번 공모전은 헝가리에 살고 있는 한국 어린이(10~14세)들이 참가할 수 있습니다.

 

JEGYEK