Óvodásoknak

BEPORZÓK HÓNAPJA a Néprajzi Múzeumban

A kelenc, a kas és a méh

A Beporzók Napjához kapcsolódva, új foglalkozást kínálunk a tavaszi hónapokban. A Néprajzi Múzeum gazdag gyűjteményeiben szép számmal találunk a méhekhez, a méhészethez kapcsolódó tárgyakat és általuk jó példákat arra, hogy miért van a méheknek nem csak a természetben, hanem az ember életében is nagy szerepe. Ritkaságszámba menő méhkaptárak, és különleges archív felvételek segítségével, játékos formában követjük végig a méhek háziasításának és a méztermelésnek a történetét. A kiállítások tárgyainak megismerésén túl, amint az idő engedi és virágba borul a Néprajzi Múzeum tetőkertje, kipróbáljuk hogyan látnak a beporzó rovarok, hogy „szemszögükből” is lássuk környezetünket.

Ajánlott korosztály: óvodás kor-8. évfolyam (Foglalkozásainkat a korosztályi igényeknek megfelelően differenciálva tartjuk.)
Foglalkozás időtartama: 45, 60 vagy 90 perc 
Belépődíj: 1950 Ft/fő

Kérjük, hogy a program kezdete előtt negyedórával korábban érkezzenek!

Időpontot foglalok!

Általános információk a foglalkozásokról

* * *

Ki lesz az én barátom? 

„Vannak, akik a pihe-puha otthoni ágyikójukból vígan pattannak ki, hogy egy ismeretlen kaland felé induljanak. Izgatottan várják, hogy új barátokra leljenek és olyan játékokat ismerjenek meg amiről még soha előtte nem hallottak. De mi van akkor, ha valakinek nem olyan egyszerű az új környezetbe való beilleszkedés?    

Nálunk például akad egy tárgy, aki úgy tűnik nem szereti annyira a változásokat… aki amióta megérkezett hozzánk a múzeumba, folyamatosan szepegve szipog a hüppögés mellé. Nagyon el van szontyolodva és nem mondja el a felnőtteknek, hogy mi bántja. Így most a gyermekekhez fordulunk segítségért: abban bízunk, hogy ŐK – mint a barátkozás és a mókázás mesterei - képesek lesznek felvidítani a búslakodó lakónkat.”   

A foglalkozáson drámapedagógiai módszerekkel, a gyerekek saját közösségi tapasztalataiból, szocializációs helyzeteiből kiindulva, játékosan közelítünk a kiállítás „megérkeztünk” témájához, és a kiemelt tárgyak egyedi történeteihez. 

Ajánlott korosztály: nagycsoportos óvodások - 3. évfolyam
Foglalkozásainkat a korosztályi igényeknek megfelelően differenciálva tartjuk.
Foglalkozás időtartama: maximum 45-60 perc
Helyszín: Megérkeztünk! c. kiállítás
Belépő: MÉTA csoportos foglalkozásjegy, 45-60 perc: 850,- Ft/fő
A belépőjegyekkel a MÉTA tér a látogatás napjától számított 10 napig ingyenesen látogatható.

Időpontot foglalok!

Általános információk a foglalkozásokról

 

JEGYEK